Auto-Suni Liikuttava kumppani

Aina olen käteisellä ostanut. Uutta nyt ei ainakaan kannata ostaa! | Janne Mankki

Otsikon mukaisia lausahduksia olen kuullut asiakkailtamme lukemattomia kertoja. Tällöin sisälläni on herännyt innostus siitä, että taas päästään käymään autokauppaan liittyviä asioita ”pintaa syvemmältä”.

Nykyään on niin paljon vaihtoehtoisia tapoja hankkia auto, että automyyjän tulisi olla perinteisen ”myyntitykin” lisäksi myös ”rahoitusneuvoja”. Edelleen on toki tärkeää kartoittaa ja löytää asiakkaan tarpeisiin parhaiten sopiva auto. Nykyään tämän lisäksi käydään keskustelua aiheista, jotka koskevat asiakkaan ja mahdollisesti koko perheen liikkumisen tarpeita ja talouden hallintaa. Elämme nykyään niin hektistä aikaa, että yhdessä löytämämme ratkaisut jotka vähentävät stressiä ja luovat taloudellista ennustettavuutta, ovat erityisesti olleet asiakkaidemme mieleen.

Mitä kymmenen autoa käteisellä ostaneelle asiakkaalle on sitten sanottu? Kärjistäen olen kysynyt, että ”Mitäs jos annan ilmaiseksi, niin otatko?”. Monestahan se kuulostaa luonnollisesti houkuttelevalta. Tämän jälkeen olen esitellyt paikallista asuntotarjontaa (yksiö) ja neuvonut sijoittamaan auton ostohinnan ennemmin asuntoon ja pistävän sen vuokralle. Vuokratuotoilla makselisi suuren osan Kumppanin (autoilun) kuluista ja kolmen vuoden päästä omistaisi edelleen sen samanarvoisen asunnon. Mikäli rahat olisi sijoittanut siihen autoon, niin reilu puolet olisi enää jäljellä ..

Entäpä ”aina käytettynä autonsa ostanut”? Hyvä esimerkki oli ystäväni, joka tuli ostamaan juuri kortin saavalle tyttärelleen vuosituhannen vaihteessa ensirekisteröityä Audia, jossa oli hintana 5.900 €. Laskimme yhdessä tuon käytetyn auton vuosittaiset kustannukset (huollot, renkaiden uusimiset, muiden kuluvien osien uusinta, verot, vakuutukset, rahoitus, polttoainekulut, riski suuristakin korjauskuluista yms.) ja vertasimme niitä yhdessä uuden pienehkön auton kuukausittaiseen Kumppani-hintaan ja käyttökustannuksiin. Tulimme lopputulokseen, jossa kuukausikulut olivat lähes yhtä suuret. Nyt hänen täytyi vain valita kummalla vaihtoehdolla hän laittaisi tyttärensä opettelemaan autoilua; uudella autolla, uusin renkain, kehittynein turvalaittein, tiepalveluturvin, täydellä palvelupaketilla vai sillä Audilla, jossa oli .. Valinta oli melko selvä ..

Tervetuloa laskemaan yhdessä myyjiemme kanssa Sinulle parhaiten sopiva autoilun muoto! 🙂

Ota yhteyttä meihin

Janne Mankki
Myyntijohtaja | Lappeenranta