Auto-Suni Liikuttava kumppani

Autokauppako vastuullinen? | Suvi Viljanen

Vastuullisuus ja autokauppa samassa lauseessa ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen kaikille. Miksi näin? Suomen henkilöautoliikenne tuottaa 9 % maamme hiilidioksidi (CO2)-päästöistä. Mediassa yksityisautoilu on kuitenkin otettu ”kepin nokkaan” ja näin ollen autoileminen on usein leimattu kaikkea muuta kuin vihreäksi.

Millaisia investointeja yksittäinen autokauppa voi tehdä, jotta se minimoisi oman toimintansa kielteiset ympäristövaikutukset?

Toki se, että ydinliiketoiminnassamme myymme uusia autoja ja uudehkoja vaihtoautoja edesauttaa autoilun ympäristökuormituksen pienentämistä, sillä lähes aina asiakkaamme jatkaa matkaa vähäpäästöisemmällä ajoneuvolla. Autokannan uusiutuminen on ykkösasia liikenteen päästöjen vähenemiselle.

Kiinteistöjemme osalta olemme viime vuosina investoineet mm. energiatehokkaaseen led-tekniikkaan sekä IV-automaatioon. Näillä toimenpiteillä olemme alentaneet sähkön kulutusta n. 11 %. Tulevana keväänä Lappeenrannan kiinteistön katolle tullaan asentamaan aurinkopaneelit, jolla saadaan tuotettua arviolta vähintään 15 % toimipisteen sähkön kulutuksesta aurinkosähköllä. Selkeiden investointien lisäksi olemme viime vuosina tehostaneet entisestään jätteiden lajitteluja/kierrätystä ja saavuttaneet myös tällä positiivisia tuloksia. Eli keinoja vastuullisuuteen löytyy myös autokaupoilta, jos on tahtoa!

Yhtiömme strategiaan vuosille 2019 – 2021 on kirjattu kiinteistöjen energiatehokkuuden edelleen kehittäminen. Toimintasuunnitelmassa on lisäksi henkilöstömme tietoisuuden lisääminen kiinteistöjemme energiankulutuksesta sekä siihen vaikuttavista tekijöistä. Haluamme saada koko tiimimme mukaan energiatehokkuustyöhön, sillä jokainen pystyy omalla toiminnallaan ja omassa työtehtävässään, siihen vaikuttamaan. Tämän lisäksi olemme sitoutuneet Autoalan energiatehokkuusohjelmaan v. 2017 – 2025.

Tervetuloa palveltavaksi vastuulliseen autokauppaan! 🙂 Ympäristövastuun lisäksi meille on ensisijaisen tärkeää olla vastuullinen Kumppani asiakkaillemme, henkilöstöllemme ja muille sidosryhmillemme.

Ota yhteyttä meihin

Suvi Viljanen
Talousjohtaja | Lappeenranta