Auto-Suni Liikuttava kumppani
Liiga-SaiPa
Puhtaasti kaasulla

Auto-Suni myös tulevalla kaudella SaiPan pääyhteistyökumppani!

– Olemme yli 114 vuotias paikallinen perheyritys ja tukeneet aina paikallisia urheiluseuroja. SaiPa on koko Kaakkois-Suomen tunnetuin brändi ja halusimme kasvattaa yhteistyötämme entisestään. Škoda innostui myös SaiPasta valtakunnallisen näkyvyyden ja positiivisen maineen johdosta. Yhdessä saimme idean Škoda Octavia kaasuautojen tarjoamisesta, jotta SaiPa olisi ensimmäinen Liiga-seura joka ajaisi ympäristöystävällisesti kotimaisella biokaasulla. Tällä ajatuksella saimme myös Gasumin mukaan SaiPan yhteistyökumppani-verkostoon.

SaiPan pelaajien ja valmentajien käytössä on tulevalla kaudellakin Skoda Octavian G-TEC-mallit, jotka kulkevat erittäin vähäpäästöisellä biokaasulla. Biokaasu on tankkausasemilla bensaa selkeästi edullisempaa, joten SaiPan henkilöstökin pystyy säästämään käyttökuluissa satoja euroja vuosittain. Kaasuautojen ensirekisteröinnit ovat jopa nelinkertaistuneet vuoden 2019 aikana.

Kysymyksiä ja vastauksia kaasuautoilusta

  • Mitkä ovat kaasuauton päästöt? Kotimainen biokaasu vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia. Maakaasun hiilidioksidipäästöt ovat noin 25 % alhaisemmat kuin bensiinillä.
  • Miten pitkälle kaasuautolla ajaa? Suomessa myytävät kaasuautot ovat bi-fuel-mallisia, eli autoissa on kaasutankin lisäksi bensiinitankki, joka useimmissa malleissa on normaalikokoinen. Automallista riippuen polttoaineiden (kaasu + bensiini) yhdistetty toimintasäde on parhaimmillaan jopa 1000 km.
  • Miten kaasuauto toimii talviolosuhteissa? Kaasuauto toimii kylmässä säässä siinä missä bensiinikäyttöinen autokin. Kaasuauto käynnistyy bensalla ja siirtyy muutamassa sekunnissa käyttämään kaasua.
  • Kaasuauton turvallisuus? Kaasuauton turvallisuuden takaavat sekä polttoaineen fysikaaliset ominaisuudet että tarkoin määritellyt pakolliset kaasujärjestelmän turvalaitteet.
  • Paljonko kaasuauton huoltaminen maksaa? Kaasuauton huoltaminen on jotakuinkin saman hintaista kuin vastaavan bensa- tai dieselkäyttöisen auton. Kaasuautoissa on yleensä kiinteä öljynvaihtoväli, jolloin öljyt pitää vaihtaa käytännössä vähintään kerran vuodessa.

 

Ota yhteyttä meihin

Ville Suni
Toimitusjohtaja | Lappeenranta