Auto-Suni Liikuttava kumppani
Autoverovapautus
Täyssähköautoihin

Lisää porkkanaa sähköautojen ostajille!

Suomen hallitus on päässyt sopuun budjetista ja ilmastotoimista, joilla pyritään myös liikenteen päästöjen vähentämiseen. Budjettiriiheen nousi autokannan sähköistymisen kannalta useita tärkeitä ja pitkään odotettuja edistämistoimia, joista tärkeimpiä ovat täyssähköautojen autoveron poisto, sähköautojen hankintatukien jatkuminen ja vähäpäästöisten työsuhdeautojen etuuksien laajeneminen.

Hallitus esittää autokannan sähköistymisen edistämiseksi täyssähköautojen autoveron poistamista lokakuun 2021 alussa. Autoverovapautus koskee 1.10.2021 jälkeen ensirekisteröitäviä uusia täyssähköautoja. Täyssähköautojen autoveron poisto tulee lisäämään sähköautojen kysyntää, sillä autovero lisää uusien autojen hankintahintaa. Vaikka täyssähköautoilla autovero onkin pieni, 2,7 prosenttia auton hinnasta, veron poistolla on merkitystä autoa hankkivalle, sillä täyssähköautojen keskimääräinen hankintahinta on vielä noin 55 000 euroa. Täyssähköautojen keskimääräinen autovero on ollut henkilöautoilla noin 1 500 euroa ja pakettiautoilla noin 1 400 euroa.

Samalla täyssähköautojen ajoneuvoveron perusveroa korotetaan hieman. Ajoneuvoveron korotus ei koske ennen lokakuun 2021 alkua käyttöönotettuja täyssähköautoja. Ajoneuvoveron korotuksen tarkoitus on kompensoida auton koko elinkaaren aikana autoveron poiston mukana saatu veroalennus.

Budjettiriihessä ehdotetaan lisäksi yhteensä 23,3 miljoonaa euron määrärahaa sähköautojen latausinfran ja kaasutankkausverkon laajentamiseen. Lataus- ja jakeluinfran laajeneminen on erittäin tärkeää sähkö- ja kaasuautojen yleistymiselle.

Oletko kiinnostunut sähköautosta, ladattavasta hybridistä tai kaasuhybridistä? Neuvomme ja laskemme mielellämme Sinulle eri vaihtoehtojen kustannuksia. Jätä alta yhteydenottopyyntö.

Ota yhteyttä meihin

Ville Suni
Toimitusjohtaja | Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin

Valitse yhteydenoton tarkoitus ja jätä meille viesti alta.