Auto-Suni Liikuttava kumppani
Puhelin osaksi autoa

Puhelin osaksi autoa | Tero Korhonen

Autot verkottuvat vuosi vuodelta enemmän. Puhelin saadaan osaksi autoa, jolloin pystyt hyödyntämään useita palveluita myös autoillessasi.

Miksi puhelimen liittäminen auton viihdejärjestelmään kannattaa?

  • Saat auton näytölle puhelimen navigoinnin (mm. Google Maps, Apple Maps, Waze) – ajantasaiset kartat sekä kattava kohdehaku, jotka päivittyvät reaaliajassa.
  • Puhelimesi akku latautuu aina ollessaan yhteydessä auton USB-porttiin.
  • Muun muassa Spotify- ja Tidal-musiikkisovellusten ohjaus onnistuu helposti auton näytöltä.
  • Voit soittaa ja vastata puheluita hyödyntäen auton näyttöä sekä käyttää Siriä tai Google Assistantia SMS- ja WhatsApp-viestien lukemiseen ja niihin vastaamiseen.
  • Puhelimen ääniohjaus onnistuu hyödyntäen auton mikrofonia ja näin voit käyttää Applen Siriä ja Googlen Assistantia turvallisesti ajon aikana, koskematta puhelimeen.

Autojen digitalisoituessa markkinoille on tullut nyt jo henkitoreissaan oleva Mirrorlink, Android Auto ja Apple CarPlay. Kaikki nämä niin kutsutut protokollat tarjoavat samaa: puhelimen käyttöä auton omalta näytöltä. Nämä protokollat ovat puhtaasti puhelimesi käyttöjärjestelmästä riippuvaisia eli Android Autoa ei voi käyttää Applen iPhonella eikä toisinpäin.

Vuonna 2015 julkaistua Android Autoa ei ole edelleenkään julkaistu Suomen Google Play-sovelluskauppaan. Android Auto on asennettavissa myös suomalaisiin Android-puhelimiin, mutta asennus puhelimeen vaatii asennuspaketin lataamista ulkopuolisesta verkkopalvelusta. Sovelluksen asennuksen yhteydessä tulet törmäämään lukuisiin tietoturvavaroituksiin ja käyttölupakysymyksiin. Android-puhelin kysyy muun muassa lupaa kuunnella puheluita, katsella ja kirjoittaa tekstiviestejä – kokemattomampi käyttäjä alkaa jo tässä kohtaa epäröimään. Käyttölupien antaminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että puhelimesi alkaa vakoilemaan puheluitasi ja viestejäsi: puhelin tarvitsee hyväksyntäsi näiden ominaisuuksien käyttöön, jotta puhelut ja tekstiviestit voidaan näyttää auton näytöllä.

Android Auton käyttöjärjestelmävaatimuksena on vähintään Androidin versio 5.0 – Android Auto toimii siis käytännössä lähes jokaisessa Android-puhelimessa.

Apple CarPlay on toistaiseksi ainoa markkinoilla oleva liittämisprotokolla, joka ei vaadi erillisten sovellusten asentamista. CarPlayn käyttöön tarvitaan vain Lightning-liitäntäkaapeli auton ja puhelimen välille sekä kertaluonteinen hyväksyntä CarPlayn käyttöön. Apple CarPlay toimii iPhone 5:stä eteenpäin kaikissa iPhoneissa.

Voit kysyä apua meiltä puhelimen liittämiseksi autosi viihdejärjestelmään – oli protokolla sitten Apple CarPlay, Android Auto tai MirrorLink!

Lisää ajankohtaisia uutisia ↵

Ota yhteyttä meihin

Tero Korhonen
Digijohtaja | Lappeenranta